Limbi de pisica

153_thumb[2]

Ingrediente:

  • 100 gr albus
  • 100 gr unt
  • 100 gr faina
  • 100 gr zahar pudra vanilat (sau zahar tos + esenta vanilie )
  • putina sare

Mixam untul moale cu zaharul (eu am folosit zahar de trestie de data aceasta pentru ca e mai aromat) pana obtinem o crema spunmoasa,adaugam treptat faina data prin sita,iar dupa ce am incorporat toata faina, adaugam albusurile batute spuma (le mixam cu putina sare) si amestecam cu grija de jos in sus. La inceput va fi mai greu deoarece aluatul este dens dar treptat devine moale si pufos.

Bagam aluatul intr-un sac de pasticerie si facem mici carnaciori de vreo 12 cm lungime pe hartia de copt pe care am asezat-o in tava de cuptor. Daca nu aveti un sac de pasticerie puteti pune aluatul intr-o punga si ii taiati varful cu o foarfeca.

Bagam limbile de pisica in cuptorul preincalzit la 200 grade pentru 4-5 minute sau pana marginea lor devine aurie.

Cand scoateti tava din cuptor le lasati 1-2 minute in tava sa se intareasca putin dupa care le puteti scoate.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s