Beignets / Gogosi frantuzesti

beignets-gogosi-frantuzesti
Ingrediente
  • 500 g faina
  • 200 ml lapte caldut
  • 100 ml apa calduta
  • 70 g zahar
  • 60 g unt
  • 10 g drojdie uscata
  • 1 esenta de vanilie
  • 2 oua
  • putina sare

Pentru reusita acestor gogosi frantuzesti, aluatul trebuie sa dospeasca cel putin 2 ore. Da, stiu ca e mult, dar este foarte important sa respectati cele 2 ore pentru a obtine textura potrivita. Gogosile beignets se taie de forma patrata sau dreptunghiulara, cu ajutorului unui cutit sau a unei forme pentru fursecuri. Pot avea orice forma, nu trebuie neaparat sa le faceti dreptunghiulare, ci se pot face si rotunde, daca va este mai usor.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s