Mancare de dovlecei

Mancare-de-dovlecei-reteta-12

Ingrediente:

  • 2 dovlecei
  • 1 morcovi
  • 1 ceapa
  • 1 ardei
  • 3 rosii medii
  • o legatura marar
  • ulei, sare si piper

Modul de preparare a retetei:

Intr-o tigaie punem cateva linguri de ulei la incins, tocam ceapa si ardeiul apoi le punem la calit. Le lasam un minut-doua la foc mediu si apoi adaugam morcovul taiat rondele. Spalam bine dovleceii, ii curatam de coaja si apoi taiem dovleceii felii de grosimea unui deget. Feliile de dovlecei trebuie sa fie mai grosute, pentru a evita formarea unei paste (asta deoarece in timpul fierberii dovleceii se inmoaie si se rup).

Dupa ce am calit ceapa, ardeiul si morcovul inca aproximativ cinci minute, adaugam feliile de dovlecei si condimentam dupa gust mancarea de dovlecei. Lasam legumele sa se caleasca impreuna cinci minute la foc mic si apoi adaugam in mancarea de dovlecei apa cat sa acopere in intregime legumele.

Mancarea de dovlecei se face foarte repede (in jur de 20 minute, dupa ce am pus apa) si trebuie sa avem grija sa nu o tinem mai mult la foc.

Pofta buna!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s