Tocanita de pui cu galuste

gulas

Ingrediente

  • Pentru tocanita:
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 2 cepe mari taiate marunt
  • 1 lingura boia de ardei dulce
  • 1 cana apa (sau supa de pui, de legume. Eu am pus apa)
  • ~ 1 pept de pui taiata in cuburi de 5×5 cm (eu am lasat-o un pic mai mare)
  • 1 lingurita sare
  • 1/4 lingurita piper proaspat macinat
  • Pentru galuste:
  • 1 cana faina
  • 1 lingurita peaf de copt
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/3 cana lapte
  • 1 lingura de unt topit

Mod de preparare

1. Intr-o tigaie mai mare incingeti uleiul si sotati ceapa pana se caramelizeaza.

2. Adaugati boiaua de ardei  apa (sau supa), bucatile de carne, sarea si piperul. Aduceti la temperatura de fierbere, apoi dati focul la mic. Acoperiti vasul si lasati mancarea pe foc pana cand carnea devine frageda (cam 40 de min). Gustati si dregeti de sare si de piper daca e cazul.

Pentru galuste:

Amestecati faina cu sarea si praful de copt. Turnati laptele si untul si amestecati usor. Cand apa a fiert, puneti cate o lingurita din compozitia asta in vas. Acoperiti si fierbeti pentru 15 minte.

Pofta buna

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s