Supa de ceapa

cum-sa-faci-o-supa-de-ceapa-frantuzeasca_1_size5

Ingrediente:

  • 3 ceapa alba mari
  • sare
  • 1/2 l supa de pui
  • Piper negru proaspat macinat
  • Paine proaspata taiata in felii groase
  • parmezan

Mod de preparare:

Taie fiecare ceapa in jumatate, pe lungime, apoi tai-o in felii. Apoi taie feliile in doua si pune-le intr-un bol.

Pune tigaia la foc mediu si adauga ulei si adauga ceapa. Amesteca-le bine si presara deasupra loc o lingurita de sare.

Da focul la mic si lasa ceapa sa se coaca, amestecand ocazional, cel putin 15 de minute.

Dupa ce s-au facut si au prins o nuanta maronie, adauga supa. De preferat este sa fie supa de vita, dar poate sa fie si de pui sau de legume.

Da la foc mare pana ajunge la temperatura de fierbere, dupa care revino la focul mic si las-o asa inca 5 minute.  Asezoneaza cu sare si piper.

Daca vrei sa o faci mai aromata, acoper-o cu o felie de paine si presara parmezan deasupra. Apoi, o poti pune la cuptar pana se topeste branza. Inmoaie painea in supa in timp ce mananci. Pofta buna!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s