Paste linguini cu creveti si vin alb

paste-linguini-cu-creveti-si-vin-alb_1_size5

Ingrediente

  • 1/2 lingurita suc de lamaie proaspat,
  • 100-120 g creveti mari, curatati si decorticati,
  • 80g vin alb sec,
  • 1 lingura de unt rece, taiat bucati,
  • 1 catel de usturoi maruntit,
  • fulgi de ardei rosu,
  • 60g paste linguini,
  • piper,
  • sare grunjoasa

Metoda de preparare
Intr-o cratita mare cu apa sarata, gateste pastele al dente. Intre timp, intr-o tigaie mica,  topeste untul la foc mediu. Adauga usturoiul si fulgii de ardei si lasa-le la foc inca un minut. Da focul la mare si adauga vinul.

Lasa totul pe foc inca un minut, pana s-a redus totul cu aproximativ o treime. Adauga crevetii si condimenteaza totul cu sare si piper. Mai lasa 1-2 minute pe foc si stinge aragazul. Adauga sucul de lamaie si restul de unt. Adauga pastele si amesteca-le bine.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s