Bezele cu flori

bezele-cu-flori_3_size5

Ingrediente

  • un praf de sare,
  • 1 strop de lamaie pentru degresarea vasului in care mixam,
  • albus de ou,
  • zahar cristal,
  • praf sau zahar brun,
  • muscovado,
  • amaretto

Metoda de preparare
Mai ai nevoie de un tel sau mixer de mana, robot de bucatarie, un vas curat si degresat de mixare.

Pentru arome si decor ideal sa ai la indemana si sa faci alegeri bune in materie de gust:

levantica
petale de albastrele, floarea-soarelui, de trandafir, de galbenele proveninte din culturi bio
sirop de soc, apa de trandafiri sau portocal
pentru varf : miez de nuca, migdale, fistic, o aluna de padure
pentru gusturi indraznete : ghimbir, nucsoara, scortisoara de Ceylon, cardamon, ienibahar, vanilie de Bourbon, tonka tonka
Bezelele sunt usor de facut, trebuie doar sa fim atenti la cateva etape.
Se bate albusul spuma. Pentru fiecare albus de ou folosim aproximativ 50 de grame de zahar.
Cand folosim mixerul de mana, batem albusurile la-nceput cu o viteza mai mica, apoi marim viteza la treapta cea mai mare pana spuma se intareste. Este un test haios pe care il poti face: rastorni bolul cu albusul batut deasupra capului si vezi ce se intampla: daca ai batut bine spuma nu se va intampla nimic, nu se va desprinde de pe vas 😉

Zaharul, aromele dozate, se adauga in acest moment in compozitie si se mai mixeaza putin.

Important in aceasta etapa este sa ai cuptorul pregatit la treapta de 90 de grade Celsius. Eu coc bezelele, in functie de cuptor, timp de doua ore, la temperaturi situate intre 90 si maxim 130 de grade Celsius.

La modelatul bezelelor ma ajut de doua linguri. Cu o lingura iau, iar cu dosul lingurii o desprind, o modelez in tava si ii fac mot. In varf ii pun de obicei un miez de nuca, o aluna de padure, o migdala si nu omit niciodata petalele de flori.

Tava de cuptor o tapetez cu hartie de copt pe care o prind la margine cu un strop din compozitie, ca sa stea fixa.  Aici e partea haioasa cand fiecare ramane cu un strop de compozitie de bezea lipicioasa pe maini 😉 Incepe joaca!!!

Dupa doua ore de copt la temperatura optima, bezelele trebuie sa ramana albe, in cazul in care s-a folosit zahar alb si nu zahar brun. Nu le scot din cuptor decat peste o ora sau chiar le las la racit peste noapte in incinta cuptorului. Aceasta le face crocante in interior. Daca le scot imediat afara din cuptor, bezelele mele vor ramane mai lipicioase in interior. Si asa imi plac 😉

Trei albusuri de ou, un praf de sare si 150grame de zahar sunt necesare pentru a umple o tava de cuptor de 60 de cm (vorbesc aici de cuptor incorporabil de dimensiunea standard 60).

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s