Chifle Kaiser

De fiecare data cand imi cumpar ceva de la magazin ma intreb daca nu l-as putea face si eu in casa. Chiflele astea le cumparam de cate ori mergeam la cumparaturi in Bistrita, asa ca intr-o zi m-am revoltat si am cautat reteta pe net. Au iesit surprinzator de bune, cu mentiunea ca a trebuit sa-mi cumpar acea pompita pentru stropit, iar cele care nu s-au consumat trebuie pastrate in pungi pentru a nu se intari.

Ingrediente

  • un albus
  • un ou
  • 330 ml apa
  • 600 g faina cernuta
  • o lingura zahar
  • o lingurita sare
  • 2 1/2 lingurite drojdie uscata
  • o lingura unt topit si racit


Mod de preparare

1. Pentru a face aluatul puteti folosi masina de paine, introducand ingredientele dupa instructiunile din manual, sau il puteti face manual. Daca optati pentru manual adaugati la faina amestecata cu sare oul, albusul si untul(batute impreuna), apoi apa calduta amestecata cu drojdie si zahar.
2. Puneti aluatul obtinut intr-un bol curat, acoperit cu folie transparenta si dati-l la frigider peste noapte. A doua zi framantati putin aluatul si lasati-l sa creasca intr-un loc caldut pana isi dubleaza volumul. Dupa ce a crescut framantati-l putin, apoi impartiti-l in 8 parti egale. Luati pe rand fiecare biluta si modelati-o sub forma de baston, pe care il taiati in doua. Faceti un nod lejer in mijlocul  fiecarui baston obtinut, apoi treceti capatul din stanga prin nod pe deasupra o data sau de doua ori(depinde cat de lung e capatul), iar cel din dreapta pe dedesupt.
3. Preincalziti cuptorul al temperatura maxima (220 -230 C) si asezati o cratita cu apa fierbinte in partea de jos. Asezati chiflele obtinute pe o tava mare tapetata cu hartie de copt. Stropiti-le de la inaltime cu apa, cu ajutorul pompitei. Presarati-le cu susan sau mac. Dati temperatura cuptorului la 200 C  si inainte de a introduce chiflele stropiti peretii laterali ai cuptorului cu pompita (ATENTIE sa nu atingeti becul din spate). Puneti chiflele si lasati-le pana devin aurii, avand grija sa mai stropiti o data peretii cuptorului in timpul procesului de coacere. Le puteti consuma in loc de paine sau in sandwichuri delicioase. Sursa
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s