Clafoutis cu cirese

 

Ingrediente:

  •  700g cirese (raman cca 500g dupa ce le scoateti samburii)
  •  500ml frisca lichida (smantana dulce pentru frisca)
  •  150 ml lapte
  •  4 oua mari (5 daca sunt mai mici)
  •  miezul de la ½ baton de vanilie
  •  150g zahar
  •  150g faina
  •  o lingura unt
  •  2 linguri zahar brun

Mai intai incepem operatiunea ciresele, adica ne inarmam cu multa rabdare si le scoatem samburii.

Apoi tapetam cu unt o forma de tarta (sau un vas termo-rezisent cu diametrul de 20 cm) si o pudram cu zaharul brun.

Asezam ciresele fara samburi in forma, apoi pregatim aluatul.

Batem ouale ca pentru omleta, adaugam smantana dulce, laptele, vanilia, zaharul si la final faina. Amestecam bine, pana avem o compozitie omogena…

…pe care o turnam peste cirese.

Dam tava la cuptor, care trebuie sa fie incins la 180 de grade si lasam dulcele sa se coaca cca 45 de minute, pana este frumos rumenit pe margini. Mijlocul va fi inca gelatinos, dar pe masura ce clafoutis-ul se raceste, se va intari.

Am lasat tarta sa se raceasca peste noapte (desi furaciosii care nu au avut rabdare sa se raceasca spun ca e la fel de buna si calda, chiar daca nu are tinuta) si apoi ne-am bucurat de ea. Nu buna, e foarte buna si foarte racoroasa, mai ales daca e servita rece. E desertul perfect pentru vara dulce-acrisor-racoritor. Sa va fie de bine!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s