Chec

20131117_153429

Ingrediente :

  • 5 oua (mici) sau 2
  • 200 gr faina sau 80
  • 200 gr zahar sau 80
  • 1 lingurita de praf de copt
  • 2 linguri de cacao sau 1 lingura
  • 4 linguri de ulei sau 1lingurita si jumate

Se separa albusurile si se bat cu mixerul.Adaugi si sarea putin.

Dupa ce s-au batut bine adaugi zaharul lingurita cu lingurita.

Amesteci uleiul cu galbemusul si adaugi peste albusurile batute. AICI deja amesteci cu o lingura de jos in sus sa nu se lase pufosenia. Adaugi si faina lingura cu lingura, miscari circulare de jos in sus.

20131117_145954

Separi compozitia in doua in functie de cata cacao vrei si adaug la cacao un pic de apa sa fie lichid, si amesteci cu jumatate de compozitie. Pui in forma din imagine si lasi la cuptor timp de 15 min .In tava (de cozonac) ar trebui 40 minute la 165 de grade.

Pofta buna!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s