Spanac cu ou

20131004_202155

Ingrediente:

  • 400 grame spanac (frunze opărite, congelate sau din conservă)
  • 40 grame de unt
  • 2căţei de usturoi
  • 1 lingură rasă de făină
  • 300 ml lapte
  • 1 lingură de smântână
  • 2 ouă
  • sare şi piper

Preparare:

Curăţaţi, opăriţi în apă cu sare şi tocaţi frunzele de spanac dacă sunt crude.Topiţi untul într-o cratiţă sau o tigaie adâncă.Adăugaţi usturoiul tocat şi după 30 de secunde făina. Rumeniţi-o uşor fără să-şi schimbe culoarea.Stingeţi cu laptele amestecând repede cu un tel sau lingură de lemn.În sosul legat adăugaţi nucşoara şi frunzele de spanac. Amestecaţi totul bine.Lăsaţi să fiarbă totul, la foc mic, amestecând constant, tip de 15-20 de minute până când întreaga compoziţie e legată.Adăugaţi smântâna, asezonaţi cu sare şi piper şi lăsaţi să mai fiarbă totul aproximativ 5 minute. Dacă spanacul e prea gros, mai adăugaţi 1-2 linguri de lapte.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s