Ciorba de pui a la grec

 
Ingrediente:
  • Pui intreg -1 buc
  • Radacina patrunjel(Albitura) -1 buc
  • Morcovi – 4-5 buc
  • Ceapa alba -1 buc
  • Telina – 100 g
  • Frunze de dafin-2 buc
  • Galbenusuri de ou – 3 buc
  • Lapte de vaca  – 100 ml
  • Smantana – 200 g
  • Sare, piper – 1 lingurite dupa gust
  • Patrunjel verde – 1 buc
  • o legatura, sau 1 lingurita de patrunjel uscat
  • Lamaie – 1 buc
  • Ulei de floarea soarelui – 50 ml

Mod de preparare :

1. Legumele se curata si se spala.

2. Puiul se spala(eu i-am scos si pielea), se taie bucati, se pune intr-o cratita si se toarna apa ca sa acopere bine carnea.

3.Puneti oala pe aragaz si lasati pana incepe sa fiarba. Intre timp spumati cu o lingura si cand fierbe bine adaugati legumele(doar un singur morcov) si frunzele de dafin. Acoperiti cu capac si lasati sa fiarba la foc incet cam 1 ora.

4. Dupa ce a fiert bine strecurati supa printr-o sita – sa aveti intr-un bol supa clara si in alt bol carnea si legumele fierte.

5. Oala de la supa am spalat-o(nu este obligatoriu:), am pus-o iar pe foc, am adaugat putin ulei, morcovul dat prin razatoarea marunta si le-am calit bine vreo 5 minute, amestecand periodic.

6. Turnati supa peste morcovul calit si o puneti la fiert

7. Carnea se scoate de pe oase, se rupe bucati medii si se adauga inapoi in supa.Legumele fierte le puteti utiliza .

8.Intr-un bol se amesteca cu un tel galbenusurile de oua cu laptele. Adaugati smantana, amestecati bine.

9. Luati supa de pe foc, si incet, cate un polonic adaugati in amestecul de galbenusuri  cu smantana. In asa fel nu veti branzi amestecul si supa va avea culoare uniforma si consistenta buna.

10. Puneti oala pe foc, lasati sa fiarba, adaugati sare si lamaie dupa gust, depinde cat de acru va place – eu am pus sucul de la 1 lamaie.

11. Multi mai pun orez fiert in ciorba.

12. Adaugati putin piper si patrunjel tocat, amestecati si stingeti focul.

Alta reteta :

Ingrediente :

  • 1 pui
  • 3 morcovi
  • 1 telina
  • 1 ceapa mare
  • patrunjel
  • 3 galbenusuri
  • 300 ml smantana
  • o cescuta mica de orez (50-60 g)
  • 1 lamaie
  • 2-3 linguri de smantana
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ardei gras galben

1. Carne  o punem la fiert cu sare avand grija sa o spumam. Intre timp, pregatim si legumele: jumatate de telina, jumatate din cantitatea de morcov si ceapa le punem la fiert intregi.

2. Restul legumelor le dam prin razatoare (morcovul) iar telina si ardeii  le tocam cubulete.

3. Cand legumele intregi puse la fiert sunt gata, le scoatem si le pasam cu ajutorul blenderului. Scoatem si carnea pe care o jupim de pe os si pe care o punem inapoi in zeama. Adaugam si legumele taiate cubulete.

4. Cu 10 minute inainte ca legumele sa fie fierte, adaugam si orezul. Dupa cele 10 minute, adaugam legumele pasate si oprim focul.

5 .Acum putem incepe sa amestecam galbenusurile cu smantana, zeama de lamaie si faina. Omogenizam bine compozitia dupa care in acelasi vas, adaugam treptat cate un polonic de zema din oala cu ciorba si amestecam usor. Dupa ce am pus 4-5 polonice de zeama, putem turna amestecul in oala amestecand usor. Adaugam patrunjelul tocat si ciorba este gata.

Pofta Buna!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s