Muffins cu glazura

Ingrediente:

  • 125 grame făină
  • 75 grame zahăr
  • 6 grame praf de copt (un pic mai mult de jumătate dintr-un plic)
  • ¼ linguriţă sare
  • 1/2 ou
  • 100 ml lapte
  • 55 grame unt topit
  • 1 lingură esenţă vanilie (sau 1 plic de zahăr vanilat)
  • coajă de la 1 portocală


Preparare:

  1. Încingeţi cuptorul la 190 de grade Celsius.
  2. Amestecaţi într-un vas ingredientele uscate: făina, zahărul, praful de copt şi sare. Amestecaţi-le bine cu o lingură.
  3. Într-un alt vas, amestecaţi ingredientele umede: laptele călduţ, untul topit, coaja de portocală, esenţa de vanilie şi oul. Amestecaţi-le bine tot cu un tel.
  4. Adăugaţi ingredientele umede peste cele uscate şi amestecaţi-le uşor pentru a se combina.
  5. Aşezaţi formele de brioşe într-o tavă.
  6. Turnaţi în fiecare formă aproximativ 3 linguri de cocă.
  7. Introduceţi brioşele la cuptor pentru 15-20 de minute.

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s